Bilim Kurgu Sineması

Bilim Kurgu Sineması
            İnternetin geliştiği ve bilimin giderek önem kazandığı günümüzde zaman içerisinde kurgulanan bilim kurgu filmleri bilimle uğraşmayı sevenlerin en çok beğendikleri film kategorileri arasında yer almaktadır. Bilim kurgu sinema olarak bilinen filmler arasında yer alan filmleri inceleyerek bilim adına değişik filmleri inceleyerek istediğiniz bilimsel araştırmaların gelişim süreçlerini öğrenebilme imkanını değerlendirebilirsiniz.
            Bilim kurgu sineması olarak 1970’li yıllarda en çok tutulan Alien filminin içinde korku duygusu enjekte edilerek bu filmin hem korku filmi sevenler hem de bilim ile ilgilenenler tarafından izlenebilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. 1980’li yıllarda ise E.T Close Encounters Of The Third King filmi de uzaylılarla ilgili bir film niteliğinde olup sizler için tasarlanmış bir film olarak yayınlandığı dönemde gişe rekorları kırmıştır. 2000’li yıllarda ise Inseption olarak bilinen film ile Gümüş Çağı’nı yaşayan bilim kurgu filmleri birçok kişinin en sevdiği bilim kurgu filmi olarak internette ve sinema dünyasındaki yerini almıştır.
            Bilim kurgu sineması olarak bilinen filmler kategorisinde Mars’taki Son Günler, Ölüm Makinesi, Pasifik Savaşı, Riddick, Halo 4 Şafağa Kadar Hücum, Uzay Yolu, Jüpiter Macerası, Dinazor Saldırısı, Pasifik Savaşı, Dünya Yeni Bir Başlangıç, Dev Örümcekler, Dünya Savaşı Z, Dev Arılar, Bilinmeze Doğru, Kristalin Gücü, Fırtına Savaşı, Kurtuluş Günü, Meteor Kıyameti, Dev Yaratıklar, Mahşer Günü gibi bilim filmleri yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder